joi

Ora de ceai - Ficusul

Share it Please
Vremea mohorata si friguroasa ne tine in casa, asadar, vom sta la un ceai si o poveste legata de Ficus. 
Cu totii cunoastem aceasta planta si cu siguranta ati detinut cel putin una in casele voastre. Face parte din familia Moraceae si se regaseste sub mai multe tipuri: arboricol, tufos sau agatator.
Ficusul este o planta iubitoare de lumina iar in lipsa acesteia, tulpinile se alungesc si frunzele devin mai rare.
Ca sa nu ni se raceasca ceaiul, vom enumera cateva tipuri de Ficus.

 



Ficus Benjamina- este un ficus arboricol. Se amplaseaza in locuri luminoase, nu uitati, lipsa acesteia duce la caderea frunzelor; suporta bine tunderea si in perioada de vara este bine sa fie udata din abundenta.






Ficus Elastica- este o planta lemnoasa de origine tropicala. Se amplaseaza ca si in cazul Ficusului Benjamina in locuri luminoase, ferite de curenti reci sau aer, deoarece provoaca caderea masiva a frunzelor. Lumina este factorul determinant al cresterii armonioase. Pe timpul verii trebuie udata din abundenta fara a lasa apa sa stagneze la nivelul radacinilor.







Ficus Pumila- este o planta agatatoare sau taratoare cu frunze mici. Spre deosebire de ceilalti ficusi prefera locurile semiumbroase cu umiditate atmosferica ridicata.






Sfaturi:
La exemplarele mari, in fiecare primavara, se poate inlocui stratul de pamant de la suprafata cu unul nou.
Schimbarea ghiveciului  (transplantarea) se face doar atunci cand radacinile s-au dezvoltat atat de mult incat au iesit prin orificiile ghiveciului.
Daca cresterea este haotica se pot aplica taieri pentru corectarea formei, de preferat, primavara inainte de intrarea in vegetatie.

Iata ca s-a terminat si ceaiul. Al nostru a fost de fructe. Pana data viitoare.

Cu drag, Events by Carmen Ionita.

2 comentarii:

  1. Un moment pe internet simpatic---interesant si ca informatie(imi doresc si eu un ficus)---imi pare rau ca am ajuns prea tarziu pentru ceai:))

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua vreau sa stiu cat costa ficusu benjamin si daca aveti de vanzare

    RăspundețiȘtergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *