marți

Printre flori - Orhideea Phalaenopsis

Share it Please
 

Nu-i asa ca ati visat la o casa plina de flori? Dar o casa umpluta cu orhidee?
Iata cum a decurs vizita de duminica dimineata din casa prietenei mele, unde, ne-am recules gandurile printre flori si unde am impartasit sfaturi si trucuri legate de ingrijirea acestor minunate plantute.
Discutia noastra s-a incins in momentul in care am observat ca una din plantele ei era inecata in apa. Si am inchegat o mica poveste.
Nu v-ati intrebat vreodata cum este posibil ca aceasta plantuta sa fie inflorita atatea luni pe an? Nu v-ati dorit asemenea flori gingase? Iata si reteta unei case decorate succesfully, cum ar zice americanul tipic.
Orhidea Phalaenopsis este o planta extrem de cunoscuta care face parte din familia Orchidaceae si se regaseste sub o mare varietate de culori. Ea creste pe trunchiul pomilor de care se fixeaza cu radacinile si este iubitoare de lumina si umiditate, dar totodata nu este recomandata amplasarea directa in soare. Cel mai potrivit loc pentru a o aseza, este pe un pervaz, cu acces la o lumina calda.
Radacinile orhideei au o capacitate mai mare de absorbtie decat celelalte plante, din acest motiv udarea acesteia se face prin pulverizarea frunzelor si a radacinilor fara ca aceasta sa fie inecata in apa. Nu uitati, nu vreti sa patiti acelasi lucru ca si prietena mea.
Plantarea acestora se face intr-un pamant special format din scoarta de copac si muschi, asadar, atentie mare daca doriti sa fiti proprii vostri gradinari, nu vreti ca plantuta sa piara din primele zile.
Dupa inflorire, tija florala se taie de la al treilea nod, numarand de la nivelul frunzelor, lasand doua degete deasupra nodului. De la nod se poate forma o noua tija florala sau o noua plantuta, care se poate detasa si planta separat.
Ca sa va bucurati mai mult de ea, se pot folosi substante nutritive aplicate o data cu apa de udare, din doua in doua saptamani pe parcursul anului, mai exact din martie pana in septembrie.
Asadar, colorati-va casele vibrant si elegant prin intermediul acestor minunate plante.

Trucuri si sfaturi:
Intr-o mica joaca, ne-am gandit sa va propunem o idee decorativa. Ofera eleganta casutei dumneavoastra si va ajuta sa pastrati floarea la fel de frumoasa si proaspata, ca la inceput.
Asadar, avem un platou, cateva pietre decorative si  orhideea Phalaenopsis.
Pe un platou se aseaza un strat de pietre decorative, apa sa fie la nivelul pietrelor iar deasupra ghiveciul de orhidee pentru a ajuta la cresterea umiditatii. De retinut, este foarte important ca radacinile sa nu stagneze in apa. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *