vineri

Va rugam, nu ne mai stricati pozele!

Share it Please

Se da urmatorul scenariu: taiere de mot. Matusi, bunici, nasi si pitici. Un bebe cam agitat care nu intelege ce vrea toata lumea de la el. Un fotograf care se strecoara prin multime, incercand sa surprinda fiecare moment important si fiecare zambet pretios si, in acelasi timp, sa nu incomodeze sau sa intervina in cursul natural al petrecerii. Se apropie punctul culminant, nasa pandeste cu foarfeca motul nazdravan. Si fix in acel moment, in secunda cea mai importanta, in vreme ce fotograful pandeste imaginea zilei cu obiectivul fixat pe suvita buclucasa, matusa de gradul trei sare de nicaieri, fix in fata fotografului, inarmata cu un 3310, pentru a imortaliza momentul. Hasttt! Motul a fost taiat, fotograful verifica imaginea  spunand o rugaciune in gand. Constata ca a imortalizat doar dosul matusii nazdravane si anunta jenat: “trebuie sa mai taiem inca un mot…”.

Scenariul va suna cunoscut? Poate ca s-a desfasurat la nunta, in vreme ce mirele si mireasa isi daruiau primul sarut in calitate de sot si sotie. Poate ca a fost la botezul primului nascut, in vreme ce preotul il scalda in apa sfiintita. Sau cununia civila, atunci cand semnai prima oara cu numele sotului tau. Matusa de gradul trei este intotdeauna acolo sub diverse forme si intruchipari. Iar noi am decis sa luam atitudine! Iata asadar cele 5 reguli pe care fiecare invitat ar trebui sa le respecte la orice nunta, botez, mot sau alt eveniment important la care participa. Share-uiti aceasta postare, printati-o in mai multe exemplare si oferiti-o la evenimente daca este cazul. Ajutati-ne sa o facem pe matusa si adeptii ei sa inteleaga ca nu va fac niciun favor, ci dimpotriva, va strica cele mai pretioase imagini pe care le puteti obtine de-a lungul vietii.

Reguli de buna purtare la evenimente importante:

Urmeaza instructiunile fotografului!

Va promitem, e spre interesul tuturor! Pozele de grup poarta acest nume tocmai pentru ca tu, matusa, sa fii in grup si nu in fata lui. Mireasa te va vrea in poza pentru a-si aminti cu drag de momentul in care i-ai stat alaturi intr-o clipa incarcata de emotie.


Nu mai dubla eforturile fotografului!

Este o rugaminte valabila in special pentru pozele de grup sau la o cununie, cand mirii semneaza certificatul. Rezultatul existentei mai multor fotografi? Fiecare invitat se uita in alta directie, iar imaginile profesionale vor arata ca niste instantanee realizate de amatori!


Nu impinge, nu bloca, nu pune piedici de niciun fel fotografului

Fotograful a fost platit pentru a imortaliza momentele deosebite din viata angajatorului sau. El era prezent la eveniment pentru a lucra, in vreme ce tu esti acolo pentru a te distra. Trebuie asadar ca fiecare sa-si respecte menirea pentru ca evenimentul sa aiba succes. Iata de ce fiecare fotograf trebuie intotdeauna sa faca tot posibilul sa fie invizibil in multime (sigur, potiunea nu s-a inventat inca, dar noi inca speram) in vreme ce invitatul trebuie sa faca „efortul” de a-i ignora prezenta. Bataile prietenesti pe umar sau rugamintile tip „du-te te rog mai la dreapta” sunt in primul rand in deserviciul mirilor.

Nu te apuca sa pregatesti cadrele pentru fotograf

Cam fiecare gasca de prieteni si fiecare familie isi are propriul „organizator”, acel amic sau unchi plin de intentii bune care mobilizeaza intreagul grup de invitati, ii asaza in diferite pozitii si da tuturor sfaturi legate de unghiurile din care ar trebui surprinsi in fotografii. Sigur ca ideile bune sunt de obicei binevenite insa nu atunci cand lucrezi contratimp, incerci sa fii invizibil, sau cand mirii, saracii, nu mai stiu pe cine sa asculte si in ce pozitie sa stea.


Nu monopoliza fotograful

Este normal si chiar de dorit ca invitatii sa ceara fotografului sa le faca poze cu mentiunea ca acesta nu trebuie monopolizat si cu atat mai mult nu in momentele cheie ale evenimentului. Orice petrecere are momente mai putin importante in care fotograful dispune de timpul necesar pentru a face poze la cerere. Identificati-le si profitati atunci cand este posibil!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *