marți

La multi ani de Sf. Gheorghe!

Share it Please

In primul rand, dati-mi voie sa le spun din inima un “La multi ani!” tuturor celor care poarta nume de George, Gheorghe, Georgiana, Georgeta sau alte derivate!

Astazi a fost o zi frumoasa de primavara, fara ca soarele sa-si arate coltii sau ca cerul sa fie impanzit cu nori de ploaie. Cadoul de la natura a fost unul nepretuit, iar cel din partea mea este la fel de incantator. Va daruiesc cateva fotografii cu aranjamente florale special realizate cu ocazia acestei zile.





Toti romanii au sarbatorit astazi, cu mic cu mare, prin munca sau prin petreceri ad-hoc, pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, cel care este considerat purtatorul de biruinta. El este unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul ortodox si este celebrat in fiecare an la data fixă: 23 aprilie.









Cine a fost Sf. Gheorghe?

Am fost curioasa astazi sa citesc mai multe lucruri despre traditiile si obiceiurile ce exista in jurul acestei sarbatori. Iata ce am gasit pe site-ul www.crestinortodox.ro:





Marele mucenic s-a nascut in Capadocia, din parinti crestini. A urmat cariera militara si a ajuns comandant in armata imparatului Diocletian. In anul 303, imparatul a dat un decret prin care toti crestinii erau obligati sa se lepede de credinta in Hristos si sa se inchine zeilor. Sfantul Gheorghe, pentru ca nu a vrut sa jertfeasca zeilor, a fost condamnat la moarte prin decapitare in anul 303, in ziua de 23 aprilie. Biserica crestina serbeaza ziua mortii sfintilor ca ziua lor de nastere. Numai Fecioara Maria si Sfantul Ioan Botezatorul fac exceptie de la aceasta regula.





Sper ca v-a placut cadoul meu!

Cu drag,
  Carmen


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *